Från utmattad till livsnjutare, 4 steg

Tänk om stress inte betyder att du gör för mycket, utan att du gör för lite av det du älskar?

Vi lever i en snabbt föränderlig värld, där det råder hård konkurrens om just din uppmärksamhet. Det blir lätt slitningar mellan skärm-tid och verkliga relationer, jobb och fritid, vi-tid och egen tid. Ett ständigt balanserade av allt som händer. Multitasking är jobbigt för vår hjärna, liksom höga krav och självkritik. Att gå med känslor av otillräcklighet och utmattning emellanåt är kanske numer en regel mer än undantag? Och helt förståeligt om du är en driven person med höga ambitioner. Det är till dig jag skriver, för till dig vill jag ge en motpol, för att skapa balans och livsnjutning!

 

Här är 4 steg mot att njuta mer av livet

  1. Tygla din inre kritiker- Bli medveten om vad du säger till dig själv och justera den rösten, så den blir din bästa vän.
  2. Släpp ut ilska – Alla känslor är lika giltiga! Låt ilskan få finnas och uttryck den på ett ansvarsfullt sätt (inte skada dig eller någon annan). Träna hårt eller skrika i kuddar är en personlig favorit.
  3. Sensuella upplevelser – Ge dina sinnen njutning genom närvaro i stunden med något vackert att lyssna och titta på, gott att dofta och smaka på. Och be dig beröring du gillar.
  4. Lita på din inre röst – Du har alla svaren inom dig. Genom att ställa frågor till dig själv och känna efter, hittar du din inre skatt och svaren på hur du skapar ditt mest njutbara liv!

 

Jag kommer dela med mig av fler tips hur du kan förebygga utmattning och stress och nå mer njutning, avslappning och glädje! Tipsa gärna någon som behöver verktygen!

Jag skickar kärlek till dig och en stor kram

Pernilla