Du har allt. Ändå skaver något inuti.

Känner du så? Du är inte ensam om det. Jag träffar flera personer varje vecka med denna bilden. För ungefär 6 år sedan var jag en av dem. Det är frustrerande, svårt att sätta ord på och känns tomt inuti. Men så behöver det inte vara, läs vidare så vänder vi det idag!

Ha du hittills försökt ta bort skavet genom att t.ex:

  •  Äta eller träna mer
  • Jobba mer
  • Starta nya processer
  • Att gå ytterligare en utbildning?

Inte konstigt att du provar detta, du är ju en driven ”doer”! Du vill lösa saker och ha mer utav livet! Men när belöningen inte riktigt helt infinner sig, känns det lönlöst, frustrerande och slitsamt! Men det finns alltid nya sätt att lösa saker på. Här är en:

Om det skaver INOM dig, sök INÅT. För att göra det behöver du en portion mod och ärlighet. Modet att ”lösa skaven” på ett nya sätt, och modet att titta på dig själv och dina tankar, känslor och beteenden. Ärligheten att faktiskt se din innersta längtan.  Att i lugn och ro, reflektera och kommunicera med sig själv, är det mest effektiva sättet att hitta vägar framåt, mot det livet du vill leva. Om du lever utifrån ditt sanna jag, finns ingen ”skav”!

Så, hur påbörjar du resan mot ett liv med mer välmående och njutning?

Ett första steg är dessa reflektionsfrågor 5-15 min:

  1. Vad handlar ditt skav om, under ytan? Vilka behov har du som just nu inte blir tillfredsställda?
  2. Vad är viktigt på riktigt för dig?
  3. Vad gör du idag, som du tror du skulle må bra av att sluta med?
  4. Vad vill du göra istället, som hjälper dig mot mer glädje och välmående?
  5. Hur ser ditt drömliv ut?
  6. Vad behöver du göra idag, för att ta ett första kliv mot ditt drömliv?

Vill du ha en kraftfull skjuts i det inre arbetet finns jag här för dig! Välkommen att hör av dig och ställa dina frågor som väcks i dig utifrån det jag skrivit om.

Med värme från

Pernilla Stoor