Självkärlek är generöst, inte EGO!

Har du blivit kallad egoistisk när du gjort något för dig själv?

Det har jag många gånger och trodde att det var något fult i att ta hand om mig. Men nu vet jag att de är tvärt om, tack vare en mörk period av mitt liv.

För efter många års överpresterande, strävan efter hjälpa andra först och samtidigt hålla tillbaka mina behov och känslor, kom en krasch. Min hjärna liksom stängde av. Ångestmoln, utmattning och sorg över att min största drivkraft, att hjälpa andra människor, var som bortblåst. Under denna tid behövde istället jag bli hjälpt med så enkla saker som att lämna barnen på förskolan, eller laga mat.

Att bara ge till andra blev inte hållbart och tvingade mig att så smått faktiskt börja bry mig om mina egna behov. Vad behöver människan Pernilla? Med den frågan kunde jag börja läka, stärka mig själv och hitta tillbaka till mitt kall att hjälpa andra människor med hälsan.

Så här blir det för många i Sverige idag! De flesta sjukskrivningar handlar nämligen om stress! Vi behöver bry oss om vår kropp och själ, annars mår vi inte bra. Och det är inte ego, det är väldigt generöst, klokt och hållbart att ge sig själv det vi behöver! För ju mer energi och styrka du har, desto orkar du finnas för andra.  Det vet vi ju egentligen. Eller hur?

Behöver du hjälp med att ge mer självkärlek?
Kanske undrar du ibland om du är på väg att bli utmattad?

Här kommer en övning för dig!

Ett första steg mot att bryta en negativ trend. Svara på frågorna. Skriv ner svaren. Boka utrymme i kalendern. GÖR DET- GE till DIG SJÄLV!

  • Om du fick välja fritt, vad längtar du efter nu, på riktigt?
  • Vad fyller din kropp och själ med glädje och inspiration?
  • När vill du ge detta till dig själv, (om det så bara är i 10 minuter)?
  • Hur kan du få ännu mer av detta framåt?

Stor kram och som i reklamen: You are worth it!

Pernilla Stoor