Surfa på känslovågor

När kände du dig riktigt levande senast? Så där totalt närvarande i stunden, med hela din kropp och med tillgång till alla sensationer och känslor.

Kanske hade du en känsla av att vara vild, vara nära hjärtat och du njöt fullt ut. Kanske var det ett gapskratt. Eller så kanske känslan var smärtsamt skärande i ditt bröst, eller en tyngd nästan för tung att bära.

Att leva som människa innebär att ha tillgång till känslor. Både höga och låga, ljusa och mörka. Lägger vi ”locket på” och låtsas som känslorna inte finns, pyser de ut förr eller senare i annan form. I en annan smärta. Så att tillåta känslorna få strömma genom dig, få finnas och få kännas, är en kärlekshandling till dig själv och till livet. Och det är väldigt hälsosamt. Om hela färgskalan får vara med, blir livet färg-glatt och du får känslan av att vara levande.

Att få känna sig levande, frisk, glad och sann mot sig själv, är något jag önskar dig och alla människor!

Här är ett sätt att surfa på känslovågen och bli mer levande:
– Lägg märke till när du får en känsla. Stanna i den, känn den och acceptera att den är där.

– Andas djupa andetag. Var närvarande med din känsla. Tänk inte, bara känn den. Forskning säger att en känsla känns i 90 sekunder. Fortsätter den längre är det hjärnan som spär på med tankar. Så känn allt.

– Vill du fälla tårar, göra ljud, grimaser eller röra på kroppen, kanske som en stilla dans? GÖR DET 😊

– När du känner att känslan fått kännas färdigt, är det så. Får du lust att skriva ner dina reflektioner efter detta så är det ett bra tillfälle!

 

Lycka till med surfingen!

Kram Pernilla